top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Hızlı okuma eğitiminin diğer kişisel kazanımları.

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2022

Hızlı okuma kursu sadece hızlı okumaya yarayan bir kurs değildir. Bu kursun ilk ve en belirgin hedefi öğrencinin anlayarak hızlı okumasıdır.

Ne kadar hızlı okunursa okunsun anlaşılmayan bir metin insan hayatından çalınmış dakikalardır.



Hızlı okuma eğitiminin diğer kazanımları
Hızlı okuma eğitiminin diğer kazanımları

Hızlı okuma kursu odaklanma becerisi kazandırır. Dikkat probleminin önüne geçer. Hayal gücünü geliştirir, sınavlarda ekstra 30-40 dakika zaman kazandırır. Fotoğrafik hafıza tekniğinin yanında okuma, anlama yüzdesini arttırır.

Okumadaki en büyük problemlerden biri benzer kelimelerin aynı kelimeler zannedilmesidir. Uzman Akademi verdiği hızlı okuma kursu ve yaptırdığı uygulamalarla öğrencinin kelime haznesini geliştirirken benzer kelimeler arasındaki farklara da dikkat çekiyor. Öğrencinin bu farkları görmesini sağlıyor.

Geçmişten bugüne kadar okuma alışkanlığı kazanırken hep duyduğumuz yanlış bir tavsiye vardır: ‘’Yavaş yavaş oku, anlayarak oku!’’ Aslında bu ikaz başlı başına neden okuma alışkanlığı kazanamadığımızın cevabıdır. Yavaş yavaş okuyan ağır ve sıçramalı okuduğu için dikkati dağılır, sıkılır ve odaklanamaz. Hızlı okuma kursu bu tabuyu da yıkıyor. Uzman Akademi süre ile yaptırdığı uygulamalarla bir okuma yanlışının daha önüne geçiyor.

Okuduğu metni anlayan, olay akışını takip edebilen öğrenci okumaktan zevk alır ve okumayı sever hale gelir.

Hızlı okuma kursu yaptırdığı göz egzersizleri, kelime egzersizleri, metin egzersizleri ve beyin egzersizleri ile sizin dikkat probleminizi aşmanızı, sınavlara giriyorsanız ekstra 30-40 dakika zaman kazanmanızı, okuduğunuzu anlama yüzdenizi arttırmanızı ve okuma alışkanlığı kazanmanızı sağlıyor.


157 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page