top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Hızlı Okuma Ne Demektir?

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2022

Hızlı okuma kişinin alışageldiği ezber, peşin hüküm, zihin karmaşası, etrafta dikkat bozan etkenler, konsantrasyon ve motivasyon bozuklukları gibi kısıtlamalardan kurtularak; hızlı, odaklı, bütünü görerek amaçlı okumak ve kavramaktır.


Hızlı Okuma ne demektir
Hızlı Okuma ne demektir

Genellikle yavaş bir araç kullandığımızda etrafımıza bakabiliriz, arkaya dönebiliriz ve bir çok farklı şeyle ilgilenebiliriz, ancak birden araç süratimizi artırdığımızda artık tüm şeylerden ilgimizi keserek sadece önümüze bakmak ve odaklanmak zorunda kalırız; işte hızlı okuma kurslarında ki temel hedef de etrafımızda olan biten tüm şeylerle ilişkimizi kesmek ve çok hızlı okurken sadece önümüzde olan metine odaklanmaktır.

Özellikle son dönemdeki müfredat değişikliklerinden sonra sınavlardaki tüm branşlardan, öğrencilerimizin karşılarına çıkan uzun paragraf soruları artık kısıtlı olan zamanı maksimum seviyede verimli kılmayı zorunluluk haline getirmiştir.

Öğrencilerimiz kendilerine ayrılan kısa sürede her bir soruyu hızlı okumalı, bir taraftan da okuduğunu çok iyi anlamalıdır. İşte doğru alınmış hızlı okuma teknikleri ve anlama kursu burada devreye girerek sınavlardaki başarıyı doğrudan etkileyen bir faktör haline gelmiştir. Hızlı okuma kursu sonunda 1 dakikada yaptığınız okuma hızınızı en 2-4 katına çıkartırken, anlama kapasitenizi %100 gibi bir seviyeye de ulaştırmış olacaksınız. Bu da size ortalama bir sınav süresinde 30-40 dakika gibi önemli bir zaman kazandıracaktır.

Ayrıca hızlı okuma kursumuzu başarı ile tamamladıktan sonra ortalama 300 sayfalık bir kitabı 2 saat gibi kısa bir sürede okurken, kitap okuma alışkanlığınız daha keyifli hale gelecek göz, beyin, dikkat etkileşiminiz maksimum seviyeye ulaşacaktır.

203 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page