top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Alışkanlıklar doğuştan gelen bir durum değildir. Belirli bir süre tekrarlanıp kazanılan bir davranış biçimidir. Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için küçük yaşta başlanılmak gerekir. Kitap okumak düzenli bir şekilde ve sürekli olarak yapıldığı taktirde alışkanlık haline gelir.


heyecanlı çocuk

Çocukların da rol model olarak aldığı ebeveynlerin evde sürekli kitap, dergi okuması çocukların bu davranışı kendisinin de yapmasına yardımcı olur. Çocukların sevdiği kitaplarla okumaya başlandığında sonrasında farklı kitapları da okumak istediğini görürüz. Çocuklarla birlikte kitap fuarlarına, kütüphanelere, kitapçılara giderek yeni kitaplar keşfetmelerine yardımcı olabiliriz ve bu sayede buralarda daha çok birlikte zaman geçiririz. Evlerimizde de oluşturduğumuz kütüphaneler çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığına mutlaka katkıda bulunur.


‘’Ağaç yaşken eğilir’’ cümlesi aslında bu noktada söylenebilir. Kitap okuma alışkanlığını çocuklara ne kadar küçük yaşta kazandırırsak hayatının sonuna kadar bu alışkanlığının aslında kendine neler kattığını görmesini de sağlarız.



421 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page