top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Çocuklarda Okuma İlgisi ve Gücü Nasıl Artar?

Güncelleme tarihi: 4 Eyl 2023

Okuma aşkı, okuma ilgisi, okumayı sevme, okuma alışkanlığı gibi sözleri son yıllarda sıkça duymaktayız. Bunlar okumanın önemine dikkat çekmek, okuma becerilerini geliştirmek ve okumayı alışkanlık haline getirmek için kullanılan kavramlardır. Çoğu öğretmen ve ailenin en çok istediği, çocukların erken yaşlardan itibaren okumaya ilgi duyması ve severek okumasıdır. Bu yüzden çocukları okumaya özendirme ve sevdirme çalışmalarına önem verilmektedir.


Kitap okuyan çocuk

Okuma doğuştan gelen bir beceri olmadığından çocuklar okumayı kendi kendilerine bir anda öğrenemezler. Okullar da sistemli bir eğitimle beraber çeşitli etkinliklerle okuma öğretilmektedir. Bu etkinliklerde bazı çocukların zorlandıkları ve gerekli becerileri kazanamadıkları bilinmektedir.


Uzman Akademi ailesi olarak kurslarımızda öğrencilerimize okumayı sevdirecek ve okumalarını geliştirip hızlandıracak etkinlikler yaptırarak kendilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk okuma yazma öğretim sürecinde çeşitli oyun, masal ve etkinlikler yapılarak, öğrencilerin okumaya dikkatleri çekilmeye çalışılmaktadır. Çocukların ilgisini çekecek ilginç kitapları seçme ve okuma çalışmaları yapılmaktadır. Bu süreçte öğrencilerin okuduklarını anlama, içeriğini beğenme, okumaya zaman ayırma ve giderek alışkanlık oluşturma gibi konulara da ağırlık verilmektedir. Okuma ilgisi ve etkili öğrenme stratejileri, öğrencilerin okul başarısı, daha ileri eğitime devam etme, hayat boyu öğrenme ve iş piyasasındaki fırsatları yakalama kapasitesini etkilemektedir.


230 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page