top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Niçin Kitap Okumalıyız ?

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2022

Dünyaya bakışımızı okumayla genişletiriz. Hayatımızı düz bir çizgi olarak düşünelim. Bizler kendi hayatlarımızı hayallerimizi yaşarız. Başka hayatlara hayallere misafir olmak sadece kitap okumakla mümkün. Hayatımıza yön verecek dikey çizgimizi okuyarak öğrenerek çizebiliriz. Bilgilerimizi düşüncelerimizi okuma ile artırırız. Kültürlü bir insan olmanın en etkili yolu okumaktır.


Hızlı okuma eğitiminde tekniklerimiz nelerdir?
Kültürlü bir insan olmanın en etkili yolu okumaktır.

Bireyleri gerçek anlamda okuyan toplumlar ileri, gelişmiş, uygar toplum seviyesine çıkarlar. Çünkü bilgilerin %80’ini okuyarak elde ederiz. Günlük yaşantıdan kopmamak için okuma zevkimizi karşılamak için mesleğimizle veya okulumuzla ilgili konular hakkında bilgi sahibi olmak için hızlı okumalıyız. Bir amaç için ve öncelikle düşünceyi yakalamak için okumalıyız.


İçten seslendirmeyi, mırıltıları, geri dönüşleri, ayrıntılarla uğraşmayı bırakıp tüm dikkatimizi anlamak için yoğunlaştırmalıyız. Yazının iskeletini, düzenlenişini tespit ederek yazarın asıl amacını, anlatmak istediğini kavramalıyız. Bunun için de düzenli ve sürekli kitap okumalıyız. Kitap okuma sürecini zincire benzetebiliriz. İç içe geçmiş halkalar nasıl bütünü oluşturuyorsa okudukça hızlanırız hızlandıkça anlarız.

101 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page