top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

SINAV DÖNEMİNDE HIZLI OKUMA

Güncelleme tarihi: 4 Eyl 2023

Özellikle sınav zamanlarında öğrencilerin paragraf sorularını yavaş ve kısmen anlayarak okuması sınavdaki başarılarını etkiler ve zamanlarını oldukça kısıtlar. Yavaş okunduğunda sorunun veya metnin daha da iyi anlaşıldığı bilgisi tamamen yanlıştır. Yavaş okunduğunda dikkat çabuk dağılır.


okulda öğrenciler

Sınavlarda yaşanan geriye dönüşler için bazen öğrencinin zamanının kalmaması da oldukça sık rastlanan bir durumdur. Uzman akademi olarak öğrencilerin sınavlarda yaşadıkları geriye dönüş, yavaş okuma ve anlama oranının düşük olması gibi olumsuz etkileyecek özelliklerin üzerinde duruyoruz.


Hızlı okuma eğitiminden sonra öğrenciler hızlı ve anlayarak okumanın dışında kitap okuma alışkanlığı da kazanarak aldıkları hızlı okuma eğitimini eğitim bittikten sonrada daha ileriye taşıyabilecek seviyeye geliyorlar. Ayrıca daha hızlı okuyabildikleri için kendilerine olan güvenleri artıyor ve bu sayede sınav sürecinde karşılarına çıkabilecek olan soruların uzunluğu onları s Bu noktada hızlı okuma eğitimi kalıcı bir eğitimdir.



835 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page