top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıUzman Akademi

Test çözerken dikkat edilmesi gerekenler.

Güncelleme tarihi: 20 Oca 2022

Test çözerken belkide en önemli şey kendi mantığınızı değilde sorunun mantığını bulmaya çalışmaktır. Bunun için de:



Test çözerken dikkat etmemiz gerekenler
Test çözerken dikkat etmemiz gereken püf noktaları

-Önce soru çok dikkatli okunmalı, tam olarak anlaşıldıktan sonra cevapla ilgili fikir yürütmelisiniz. Soru kökü anlaşılmadığı sürece cevabı düşünmek hızınızı düşürecektir. Zamana karşı yarışıp tam olarak anlamadığınız bir soruda cevaplar üzerinde fikir yürütmek hüsranla sonuçlanabilir.

-En fazla, tamamen, mutlaka, sadece, her zaman, en az, en önemli, her zaman, asla, yalnızca, değildir, ulaşılmaz, ilk, gibi vurgulanan kelimelere çok dikkat ediniz.

-Diğer en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de, sorudaki altı çizili ifadelerdir. Bunları tüm cümle içindeki diğer kelimelerden daha dikkatli okuyup ifadesini anlamalı ve hataya sebebiyet vermemelisiniz.

-Uzun sorular yapı itabarıyla kısa sorulara göre içlerindeki anlatılmak istenen asıl ifade hakkında daha kolay sinyal verirler. O yüzden uzun soruları okurken dikkattinizi çeken cümlelerin altını çizerseniz anlam ve zaman bakımından avantaj elde edebilirsiniz.

-Cevap şıkları birbirine çok benziyorsa ve bir türlü emin olamıyorsanız şıkları tek tek eleme yöntemine gidebilirsiniz.

-Cevap kodlamalarını sorunun cevabını bulduğunuz ve emin olduğunuz anda kodlayınız. Kodlama esnasında çok ufakta olsa zihnimiz dinlenir ve yeni sorular için hazır olur. Ayrıca toplu kodlama esnasındaki hızlı karalamalarda soru kaydırma ve yanlış işaretlemenin önüne geçmiş olursunuz.

-Kafanızı kurcalayan ve sizi strese sokmuş sorular olduğunda onları işaretleyerek es geçmeli emin olduğumuz soruları çözdükten sonra motive olmuş şekilde geri dönüp bu soruları yapmalıyız.

-Sınavda strese kapıldıysak ve bunu bir türlü engelleyemiyorsak, kısa süreliğine gözlerinizi kapatıp bu gün için nasıl hazırlandığınızı ve en önemliside gerçekten hazır olduğunuzu ve hiç bir şeyin bu gerçeği değiştirmeyeceğini düşünerek zihninizi temizleyin.

Başarılar...

138 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page